mandag 14. juli 2014

The Twistrose Key, av Tone Almhjell

Denne boken fant jeg i forbindelse med julegaveshopping i fjor, og den ble først kjøpt til min venninne May, mest fordi jeg syns den virket kul og da må man jo selvfølgelig kjøpe den til noen. Og så må man kjøpe den til seg selv senere.

Boken handler om 11-år gamle Lindelin Rosenquist, erfaren trolljeger og relativt nyinnflyttet i et gammelt hus i en relativt ukjent by, for henne altså. Foreldrene hennes er professorer, hvertfall en av dem, og det er derfor de har flyttet inn i dette gamle huset. Hennes gode venn og kjæledyr Rufus, en liten markmus, har nettopp gått bort og blitt begravd under et tre i nærheten, og Lin savner ham veldig. Hun savner også bestevennen Niklas.

En dag kommer det en mystisk pakke til huset, en pakke med navnet "Twistrose" utenpå. Lin åpner den og finner en mystisk nøkkel som åpner en helt ny verden for Lin, en verden kalt Sylver. I Sylver møter hun Rufus igjen, men han er ikke den lille markmusen lengre; han er på størrelse med henne. Han forklarer at i Sylver bor Petlingene, kjæledyr som har fått et nytt liv etter døden grunnet kjærligheten deres menneskelige eiere har for dem. Rufus forklarer også et en såkalt Twistrose bare blir tilkalt til Sylver hvis Sylver trenger hjelp, og Lin setter i gang med oppdraget sitt for å redde Sylver sammen med Rufus. 

En av grunnene til at jeg hadde lyst til å kjøpe boken er at forfatteren er norsk, og boken er skrevet på engelsk. Den er også såpass ny at den ikke er oversatt til norsk enda. Selve plottet gir en følelse av å lese Narnia igjen. Boken er beregnet på barn, noe som gjør at jeg følte meg litt vel gammel til å lese den plott-messig, men det som er koselig med den er at den er illustrert på hver kapittelforside som faktisk gjør den litt mer magisk enn det andre . Den dro meg ikke helt inn i Sylver-verdenen slik som andre bøker med andre verdener gjerne gjør, men det var likevel en god bok. Den var av kanskje opplagte grunner ganske lettlest, selv om jeg brukte lang tid på den (av andre ikke-bok-relaterte-grunner). Den anbefales likevel hvis dere vil lese en koselig bok om dyr. 

Nerdeterningkast: 15 

2 kommentarer:

  1. Kanskje du bør lese denne for G. når han blir større. :)

    SvarSlett